Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Prinsendreef afgesloten omwille van slecht weer

Prinsendreef - Foto: Evgenia Belyaeva

Omwille van hevige rukwinden werd de Prinsendreef vandaag, donderdag 23 februari, afgesloten voor alle verkeer. Morgenvroeg, op vrijdag 24 februari om 8.30 u., zal de Prinsendreef terug opengesteld worden.

Cultuurmarkt 2017 zoekt deelnemers

Cultuurmarkt

Op zondag 7 mei organiseert de gemeentelijke Cultuurdienst van 13 tot 18 u. in Meerbeek opnieuw een cultuurmarkt. Thema is dit jaar ‘Under construction’. De focus ligt op het creatieproces, het werk achter de schermen, op proberen, vernieuwen, ervaring opbouwen, … Kunstenaars uit alle disciplines worden uitgenodigd om te exposeren of op te treden in de tuin van de pastorij en de kerk van Meerbeek. Gelet op het thema zou het leuk zijn als deelnemers een workshop of demonstratie kunnen geven binnen hun discipline zodat bezoekers kunnen zien hoe kunstwerken tot stand komen. Hebt u interesse om deel te nemen aan de cultuurmarkt, schrijf u dan in vóór 25 maartBekijk meer info, vul het inschrijfformulier in of neem contact op met de Cultuurdienst via cultuur@kortenberg.be of 02 755 22 83.

Digitale bouwaanvraag verplicht vanaf 23 februari 2017

Vanaf 23 februari 2017 is het verplicht voor professionelen om de aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning digitaal indienen. Iedereen die met een architect werkt, zal dus een digitale bouwaanvraag indienen. Wie niet met een architect werkt, mag zijn aanvraag ook digitaal indienen, maar dit is niet verplicht.
Een digitale bouwaanvraag indienen kan via het omgevingsloket van de Vlaamse overheid.
Lees meer over de voordelen van de digitale bouwaanvraag en over hoe het werkt.

Kerkstraat afgesloten voor alle verkeer omwille van wegverzakking

Verkeersbord C3

Op dinsdag 21 februari werd een verzakking van het wegdek naar aanleiding van een breuk in de riolering vastgesteld in de Kerkstraat ter hoogte van de kruising met de Leuvensesteenweg. Om veiligheidsredenen werd de straat afgesloten voor alle verkeer. De uitvoeringsdiensten hebben inmiddels de nodige herstellingswerken uitgevoerd. Om het nieuwe wegdek voldoende te laten uitharden zal de Kerkstraat pas na het weekend - in de loop van maandag 27 februari - terug opengesteld worden voor doorgaand verkeer. Tot dan is er een wegomlegging voorzien via het Dr. V. De Walsplein. Gelieve de signalisatie te respecteren.

De Kerkstraat zal overigens - onder voorbehoud van de weersomstandigheden - in de loop van de krokusvakantie heringericht worden als fietsstraat. Tellingen van het aantal auto's en fietsers in de straat en het feit dat de straat relatief kort is, dat ze op een schoolroute en in de zone 30 ligt, hebben het gemeentebestuur tot deze blijvende maatregel doen besluiten. In een fietsstraat hebben fietsers absolute voorrang op automobilisten. In de Kerkstraat - een eenrichtingsstraat voor auto's - geldt dit voor het fietsverkeer in beide richtingen. Dit betekent dat fietsers niet ingehaald, noch voorbijgestoken mogen worden. Er zullen verkeersborden en markeringen op de rijbaan worden aangebracht om dit duidelijk te maken. Deze werken zullen plaatsvinden na de ochtendspits en zullen slechts enkele uren in beslag nemen. De straat zal gedurende deze werken weer kort worden afgesloten. Gelieve voortaan ook steeds de fietsstraatsignalisatie te respecteren. Inwoners van de Kerkstraat zullen per brief verwittigd worden.

Inschrijven nieuwsbrieven